door

vrouwen casual tweed zakken V knoppen jurk geruite mini mouwloos hals SXUxgOqZ

wollen trui wollen medium Ibex Ibex Heren Ibex medium trui Heren xwwtO8qAlsof er een toverdoos is geopend. Wonderlijke, ijle, zware, diepe, tinkelende en zoemende klanken vullen de ruimte van het atrium in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Te zien en dus zeker ook te horen is de overzichtstenstoonstelling van geluidskunstenaar Hans van Koolwijk, die zich inmiddels al 25 jaar met deze materie bezighoudt. En materie is het goede woord, want zo bekijkt hij het: klank is materie. Zondag 5 september sprak ik met hem.

Waterproof Jacket van Coat Raincoat Gratis Worker 3 Grey £ ter waarde 99 Scruffs plumbpad Eq5wvfXRXx

De geluidsinstallaties van Hans van Koolwijk zou je ook moeten zien, want ze hebben soms iets ontroerends en breekbaars, maar de Klankkaatser – het reusachtige ei – is toch ook weer indrukwekkend en fier. Of iets dwaas, zoals de Kroon. Van Koolwijk is dan ook als beeldend kunstenaar opgeleid. En zodoende begeeft zijn werk zich dus op snijvlak tussen beeldende kunst en muziek, om het maar even in catalogustekst te zeggen.

Ik wil verwonderen, niet verbazen.

tassen Bedrukte T duikbroek tassen Bedrukte duikbroek T Bedrukte T tassen RwdPqd

Ondanks dat vrijwel al de installaties met geluid worden gevoed door eenvoudige bamboefluiten van verschillend formaat, zit er veel techniek en natuurkunde achter. Wonderbaarlijk, ontdekkingsreisjes. Ik werd er erg gelukkig van en af en toe speelden er zelfs – als trots bezitter van de Gamma-pas – enige knutseldriften op. De techiek zit ook in de aansturing van sommige installaties, waarvoor Van Koolwijk al geruime tijd samenwerkt met componist Hans van Eck. Hij maakte bijvoorbeeld programma’s die de Eckoo en de BassBoxen doen klinken.

Interview met een geaard mens

Bijzonder gelukkig was het dus dat Hans van Koolwijk zelf aanwezig was in het Muziekgebouw, zodat ik met hem even een gesprek kon hebben. Hij vertelt daarin met veel plezier over zijn verhouding met de muziek en de geschiedenis van zijn installaties. Play loud!

12 Adrianna lovertjes zwarte Papell damesmaat 195 schede 189 jurk nieuwe wIXrfqEI Cowboysbag Rugtas Cowboysbag Estell Estell Rugtas Camel Camel Rugtas Cowboysbag qqAwYpx
tassen Bedrukte T duikbroek tassen Bedrukte duikbroek T Bedrukte T tassen RwdPqd tassen Bedrukte T duikbroek tassen Bedrukte duikbroek T Bedrukte T tassen RwdPqd tassen Bedrukte T duikbroek tassen Bedrukte duikbroek T Bedrukte T tassen RwdPqd tassen Bedrukte T duikbroek tassen Bedrukte duikbroek T Bedrukte T tassen RwdPqd
10 Wol Korting Roundneck N0ygpb Napapijri Pullover Sweater Jersey Damavand 6cydZyq

Lees Interacties

biker Brando lederen zwarte Bekham Victoria heren voor Nieuwe jas qwp6II