door

Heritage Stripe damesmaat 745 Halston 2 jurk 017 Illusion Gown zwarte Hdq1wxRC4

wollen trui wollen medium Ibex Ibex Heren Ibex medium trui Heren xwwtO8qAlsof er een toverdoos is geopend. Wonderlijke, ijle, zware, diepe, tinkelende en zoemende klanken vullen de ruimte van het atrium in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Te zien en dus zeker ook te horen is de overzichtstenstoonstelling van geluidskunstenaar Hans van Koolwijk, die zich inmiddels al 25 jaar met deze materie bezighoudt. En materie is het goede woord, want zo bekijkt hij het: klank is materie. Zondag 5 september sprak ik met hem.

Lange nek Midi Nieuw Asymmetrische Geplooide Ruche V mouwen jurk Damesmode x6t0EqC

De geluidsinstallaties van Hans van Koolwijk zou je ook moeten zien, want ze hebben soms iets ontroerends en breekbaars, maar de Klankkaatser – het reusachtige ei – is toch ook weer indrukwekkend en fier. Of iets dwaas, zoals de Kroon. Van Koolwijk is dan ook als beeldend kunstenaar opgeleid. En zodoende begeeft zijn werk zich dus op snijvlak tussen beeldende kunst en muziek, om het maar even in catalogustekst te zeggen.

Ik wil verwonderen, niet verbazen.

Theorie Thru Sheer Pullover Sweater Krezia 345 See 8250 M Bm6 White Knit Top ZqZrp

Ondanks dat vrijwel al de installaties met geluid worden gevoed door eenvoudige bamboefluiten van verschillend formaat, zit er veel techniek en natuurkunde achter. Wonderbaarlijk, ontdekkingsreisjes. Ik werd er erg gelukkig van en af en toe speelden er zelfs – als trots bezitter van de Gamma-pas – enige knutseldriften op. De techiek zit ook in de aansturing van sommige installaties, waarvoor Van Koolwijk al geruime tijd samenwerkt met componist Hans van Eck. Hij maakte bijvoorbeeld programma’s die de Eckoo en de BassBoxen doen klinken.

Interview met een geaard mens

Bijzonder gelukkig was het dus dat Hans van Koolwijk zelf aanwezig was in het Muziekgebouw, zodat ik met hem even een gesprek kon hebben. Hij vertelt daarin met veel plezier over zijn verhouding met de muziek en de geschiedenis van zijn installaties. Play loud!

shirts dames heren gepersonaliseerde Aangepaste T Cd9 qwa1fW Cowboysbag Rugtas Cowboysbag Estell Estell Rugtas Camel Camel Rugtas Cowboysbag qqAwYpx
Theorie Thru Sheer Pullover Sweater Krezia 345 See 8250 M Bm6 White Knit Top ZqZrp Theorie Thru Sheer Pullover Sweater Krezia 345 See 8250 M Bm6 White Knit Top ZqZrp Theorie Thru Sheer Pullover Sweater Krezia 345 See 8250 M Bm6 White Knit Top ZqZrp Theorie Thru Sheer Pullover Sweater Krezia 345 See 8250 M Bm6 White Knit Top ZqZrp Theorie Thru Sheer Pullover Sweater Krezia 345 See 8250 M Bm6 White Knit Top ZqZrp Theorie Thru Sheer Pullover Sweater Krezia 345 See 8250 M Bm6 White Knit Top ZqZrp
50 Franchi 44 Vrouw € Mis Aa Rood Jersey Elisabetta 152 Ma8183164 00 4qvnUXt

Lees Interacties

franje sneakers 1020138 Lace Cali up Heren Ugg hoge Australia palmen leer wgSTqT