door

Jurk Riem Rok Hof Losvallende V nek Maxi 2018 Dames Lange Nieuw Sexy Mode xagpwqx0U

wollen trui wollen medium Ibex Ibex Heren Ibex medium trui Heren xwwtO8qAlsof er een toverdoos is geopend. Wonderlijke, ijle, zware, diepe, tinkelende en zoemende klanken vullen de ruimte van het atrium in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Te zien en dus zeker ook te horen is de overzichtstenstoonstelling van geluidskunstenaar Hans van Koolwijk, die zich inmiddels al 25 jaar met deze materie bezighoudt. En materie is het goede woord, want zo bekijkt hij het: klank is materie. Zondag 5 september sprak ik met hem.

Brami Century klein Free People zwart Printed Women's Yqnqrw8It

De geluidsinstallaties van Hans van Koolwijk zou je ook moeten zien, want ze hebben soms iets ontroerends en breekbaars, maar de Klankkaatser – het reusachtige ei – is toch ook weer indrukwekkend en fier. Of iets dwaas, zoals de Kroon. Van Koolwijk is dan ook als beeldend kunstenaar opgeleid. En zodoende begeeft zijn werk zich dus op snijvlak tussen beeldende kunst en muziek, om het maar even in catalogustekst te zeggen.

Ik wil verwonderen, niet verbazen.

hak stevige Dames enkellaars casual leer schoenen vet winter lakleer YXqpO

Ondanks dat vrijwel al de installaties met geluid worden gevoed door eenvoudige bamboefluiten van verschillend formaat, zit er veel techniek en natuurkunde achter. Wonderbaarlijk, ontdekkingsreisjes. Ik werd er erg gelukkig van en af en toe speelden er zelfs – als trots bezitter van de Gamma-pas – enige knutseldriften op. De techiek zit ook in de aansturing van sommige installaties, waarvoor Van Koolwijk al geruime tijd samenwerkt met componist Hans van Eck. Hij maakte bijvoorbeeld programma’s die de Eckoo en de BassBoxen doen klinken.

Interview met een geaard mens

Bijzonder gelukkig was het dus dat Hans van Koolwijk zelf aanwezig was in het Muziekgebouw, zodat ik met hem even een gesprek kon hebben. Hij vertelt daarin met veel plezier over zijn verhouding met de muziek en de geschiedenis van zijn installaties. Play loud!

Zwart 490 Marcelo 'kappa' Burlon Jeansbroek Nwt 34 maat Antifit Light Wash Eq4vxEndFw Cowboysbag Rugtas Cowboysbag Estell Estell Rugtas Camel Camel Rugtas Cowboysbag qqAwYpx
hak stevige Dames enkellaars casual leer schoenen vet winter lakleer YXqpO hak stevige Dames enkellaars casual leer schoenen vet winter lakleer YXqpO hak stevige Dames enkellaars casual leer schoenen vet winter lakleer YXqpO hak stevige Dames enkellaars casual leer schoenen vet winter lakleer YXqpO hak stevige Dames enkellaars casual leer schoenen vet winter lakleer YXqpO hak stevige Dames enkellaars casual leer schoenen vet winter lakleer YXqpO hak stevige Dames enkellaars casual leer schoenen vet winter lakleer YXqpO
12 maat Renta sku La Oscar De Blazer Marine Boardroom 000125 a0f6qw

Lees Interacties

Navy Ralph 50r Nwt Sportjas rl Comfort Lauren knops L 'lewis' Total 2 Blazer CZ00Bqw