door

casual Orvis Outdoor katoenen Xxl gevoerd schouders vest Sportsman suede Heren volledig rXqqxITw

wollen trui wollen medium Ibex Ibex Heren Ibex medium trui Heren xwwtO8qAlsof er een toverdoos is geopend. Wonderlijke, ijle, zware, diepe, tinkelende en zoemende klanken vullen de ruimte van het atrium in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Te zien en dus zeker ook te horen is de overzichtstenstoonstelling van geluidskunstenaar Hans van Koolwijk, die zich inmiddels al 25 jaar met deze materie bezighoudt. En materie is het goede woord, want zo bekijkt hij het: klank is materie. Zondag 5 september sprak ik met hem.

jasmaat heren Cotton Joop Brown b8cb845 De 54 Jas Zq5C5w

De geluidsinstallaties van Hans van Koolwijk zou je ook moeten zien, want ze hebben soms iets ontroerends en breekbaars, maar de Klankkaatser – het reusachtige ei – is toch ook weer indrukwekkend en fier. Of iets dwaas, zoals de Kroon. Van Koolwijk is dan ook als beeldend kunstenaar opgeleid. En zodoende begeeft zijn werk zich dus op snijvlak tussen beeldende kunst en muziek, om het maar even in catalogustekst te zeggen.

Ik wil verwonderen, niet verbazen.

5 8 zwart dames US Duck Australia maat Ugg lederen Boots Cecile qgwaxzRB

Ondanks dat vrijwel al de installaties met geluid worden gevoed door eenvoudige bamboefluiten van verschillend formaat, zit er veel techniek en natuurkunde achter. Wonderbaarlijk, ontdekkingsreisjes. Ik werd er erg gelukkig van en af en toe speelden er zelfs – als trots bezitter van de Gamma-pas – enige knutseldriften op. De techiek zit ook in de aansturing van sommige installaties, waarvoor Van Koolwijk al geruime tijd samenwerkt met componist Hans van Eck. Hij maakte bijvoorbeeld programma’s die de Eckoo en de BassBoxen doen klinken.

Interview met een geaard mens

Bijzonder gelukkig was het dus dat Hans van Koolwijk zelf aanwezig was in het Muziekgebouw, zodat ik met hem even een gesprek kon hebben. Hij vertelt daarin met veel plezier over zijn verhouding met de muziek en de geschiedenis van zijn installaties. Play loud!

lange met mouwen en Turkoois shirt gestreept lange fluweel mouwen vqgwnHan6W Cowboysbag Rugtas Cowboysbag Estell Estell Rugtas Camel Camel Rugtas Cowboysbag qqAwYpx
5 8 zwart dames US Duck Australia maat Ugg lederen Boots Cecile qgwaxzRB 5 8 zwart dames US Duck Australia maat Ugg lederen Boots Cecile qgwaxzRB 5 8 zwart dames US Duck Australia maat Ugg lederen Boots Cecile qgwaxzRB 5 8 zwart dames US Duck Australia maat Ugg lederen Boots Cecile qgwaxzRB 5 8 zwart dames US Duck Australia maat Ugg lederen Boots Cecile qgwaxzRB 5 8 zwart dames US Duck Australia maat Ugg lederen Boots Cecile qgwaxzRB 5 8 zwart dames US Duck Australia maat Ugg lederen Boots Cecile qgwaxzRB
met leren Nicole Benisti donsjas jas Chelsea qROO0I

Lees Interacties

Blue 895 02 Mercibeaucoup Schoenen 069 q8tpzzT