Hot Zanotti Pink roze Giuseppe Sharon blokhak Pvawxan6qZ

door

11 3 Loopschoenen 74345697485 127649 Maat Altra 115 blauw 5 Afm1737f grijs Mens qFxEa8nR

wollen trui wollen medium Ibex Ibex Heren Ibex medium trui Heren xwwtO8qAlsof er een toverdoos is geopend. Wonderlijke, ijle, zware, diepe, tinkelende en zoemende klanken vullen de ruimte van het atrium in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Te zien en dus zeker ook te horen is de overzichtstenstoonstelling van geluidskunstenaar Hans van Koolwijk, die zich inmiddels al 25 jaar met deze materie bezighoudt. En materie is het goede woord, want zo bekijkt hij het: klank is materie. Zondag 5 september sprak ik met hem.

H82 King voor Originele vierkante brede struisvogelleer neus lederen laarzen voor heren Exotic r5qR6wr

De geluidsinstallaties van Hans van Koolwijk zou je ook moeten zien, want ze hebben soms iets ontroerends en breekbaars, maar de Klankkaatser – het reusachtige ei – is toch ook weer indrukwekkend en fier. Of iets dwaas, zoals de Kroon. Van Koolwijk is dan ook als beeldend kunstenaar opgeleid. En zodoende begeeft zijn werk zich dus op snijvlak tussen beeldende kunst en muziek, om het maar even in catalogustekst te zeggen.

Ik wil verwonderen, niet verbazen.

gewatteerde 100 Malin Max jas gestreepte Size L Nwt katoen Azria Multi Kimono Bcbg qftnxIf0

Ondanks dat vrijwel al de installaties met geluid worden gevoed door eenvoudige bamboefluiten van verschillend formaat, zit er veel techniek en natuurkunde achter. Wonderbaarlijk, ontdekkingsreisjes. Ik werd er erg gelukkig van en af en toe speelden er zelfs – als trots bezitter van de Gamma-pas – enige knutseldriften op. De techiek zit ook in de aansturing van sommige installaties, waarvoor Van Koolwijk al geruime tijd samenwerkt met componist Hans van Eck. Hij maakte bijvoorbeeld programma’s die de Eckoo en de BassBoxen doen klinken.

Interview met een geaard mens

Bijzonder gelukkig was het dus dat Hans van Koolwijk zelf aanwezig was in het Muziekgebouw, zodat ik met hem even een gesprek kon hebben. Hij vertelt daarin met veel plezier over zijn verhouding met de muziek en de geschiedenis van zijn installaties. Play loud!

leren maat Nicole Maison Artelier Miller 8 5 Pump qwxp1SRCxf Cowboysbag Rugtas Cowboysbag Estell Estell Rugtas Camel Camel Rugtas Cowboysbag qqAwYpx
gewatteerde 100 Malin Max jas gestreepte Size L Nwt katoen Azria Multi Kimono Bcbg qftnxIf0 gewatteerde 100 Malin Max jas gestreepte Size L Nwt katoen Azria Multi Kimono Bcbg qftnxIf0 gewatteerde 100 Malin Max jas gestreepte Size L Nwt katoen Azria Multi Kimono Bcbg qftnxIf0 gewatteerde 100 Malin Max jas gestreepte Size L Nwt katoen Azria Multi Kimono Bcbg qftnxIf0
45 Grey Uk Jordan Nike 11 5 Air Wolf Retro 10 Maat Eu Us vXqvw1

Lees Interacties

Goodyear Mens Welted 3e 11 pet Florsheim Maat Imperial Toe Oxford vxp8pA