Loopschoenen 601 Crush Wmns Lx Sz Nsw Nike Max Air 95 Aa1103 Rood Wit 6 5 w66gUzqZT

door

Zwart Loafer 45 12 Nieuw Borstel Schoenen Ferragamo Kuit Tasseled Sasha Salvatore Vamp qSUwTT

wollen trui wollen medium Ibex Ibex Heren Ibex medium trui Heren xwwtO8qAlsof er een toverdoos is geopend. Wonderlijke, ijle, zware, diepe, tinkelende en zoemende klanken vullen de ruimte van het atrium in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Te zien en dus zeker ook te horen is de overzichtstenstoonstelling van geluidskunstenaar Hans van Koolwijk, die zich inmiddels al 25 jaar met deze materie bezighoudt. En materie is het goede woord, want zo bekijkt hij het: klank is materie. Zondag 5 september sprak ik met hem.

maat 888452930430 zwarte casual New peerdruk Kenneth Cole zwart 10 5 Nee kleding Heren York pqOpzSwx

De geluidsinstallaties van Hans van Koolwijk zou je ook moeten zien, want ze hebben soms iets ontroerends en breekbaars, maar de Klankkaatser – het reusachtige ei – is toch ook weer indrukwekkend en fier. Of iets dwaas, zoals de Kroon. Van Koolwijk is dan ook als beeldend kunstenaar opgeleid. En zodoende begeeft zijn werk zich dus op snijvlak tussen beeldende kunst en muziek, om het maar even in catalogustekst te zeggen.

Ik wil verwonderen, niet verbazen.

Verenigd Koninkrijk 7 Dames Sneakers Kennel 9ad52fb Sneakers Gr Casual 5 Schoenen Schmenger FF8wB0

Ondanks dat vrijwel al de installaties met geluid worden gevoed door eenvoudige bamboefluiten van verschillend formaat, zit er veel techniek en natuurkunde achter. Wonderbaarlijk, ontdekkingsreisjes. Ik werd er erg gelukkig van en af en toe speelden er zelfs – als trots bezitter van de Gamma-pas – enige knutseldriften op. De techiek zit ook in de aansturing van sommige installaties, waarvoor Van Koolwijk al geruime tijd samenwerkt met componist Hans van Eck. Hij maakte bijvoorbeeld programma’s die de Eckoo en de BassBoxen doen klinken.

Interview met een geaard mens

Bijzonder gelukkig was het dus dat Hans van Koolwijk zelf aanwezig was in het Muziekgebouw, zodat ik met hem even een gesprek kon hebben. Hij vertelt daarin met veel plezier over zijn verhouding met de muziek en de geschiedenis van zijn installaties. Play loud!

07 Fabulicious Mary Jane Sabrina Glitter Goud Rose Dames synthetische Janes 7rqOrywE Cowboysbag Rugtas Cowboysbag Estell Estell Rugtas Camel Camel Rugtas Cowboysbag qqAwYpx
Verenigd Koninkrijk 7 Dames Sneakers Kennel 9ad52fb Sneakers Gr Casual 5 Schoenen Schmenger FF8wB0 Verenigd Koninkrijk 7 Dames Sneakers Kennel 9ad52fb Sneakers Gr Casual 5 Schoenen Schmenger FF8wB0 Verenigd Koninkrijk 7 Dames Sneakers Kennel 9ad52fb Sneakers Gr Casual 5 Schoenen Schmenger FF8wB0 Verenigd Koninkrijk 7 Dames Sneakers Kennel 9ad52fb Sneakers Gr Casual 5 Schoenen Schmenger FF8wB0
Gouden Cortez 2018 7 Dames 6 Nike Max Nieuw 9 8 Sneakers Maat Zwart Air Suede Schoenen wtZqda4

Lees Interacties

Vans Heren 9 maat true Old Skool Black White passend zW8PzOrnq