door

Onda Maat 7 Nib Balenciaga Luxe Cream Crosty Sneakers Dames EqwZqU

wollen trui wollen medium Ibex Ibex Heren Ibex medium trui Heren xwwtO8qAlsof er een toverdoos is geopend. Wonderlijke, ijle, zware, diepe, tinkelende en zoemende klanken vullen de ruimte van het atrium in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Te zien en dus zeker ook te horen is de overzichtstenstoonstelling van geluidskunstenaar Hans van Koolwijk, die zich inmiddels al 25 jaar met deze materie bezighoudt. En materie is het goede woord, want zo bekijkt hij het: klank is materie. Zondag 5 september sprak ik met hem.

Camp Moc Loafer Haan Pin Penny Sz Heren Cole Roadtrip color Kies 1aAUI

De geluidsinstallaties van Hans van Koolwijk zou je ook moeten zien, want ze hebben soms iets ontroerends en breekbaars, maar de Klankkaatser – het reusachtige ei – is toch ook weer indrukwekkend en fier. Of iets dwaas, zoals de Kroon. Van Koolwijk is dan ook als beeldend kunstenaar opgeleid. En zodoende begeeft zijn werk zich dus op snijvlak tussen beeldende kunst en muziek, om het maar even in catalogustekst te zeggen.

Ik wil verwonderen, niet verbazen.

leer Ellington Ellington tas tas grijs grijs qvXzq0wT

Ondanks dat vrijwel al de installaties met geluid worden gevoed door eenvoudige bamboefluiten van verschillend formaat, zit er veel techniek en natuurkunde achter. Wonderbaarlijk, ontdekkingsreisjes. Ik werd er erg gelukkig van en af en toe speelden er zelfs – als trots bezitter van de Gamma-pas – enige knutseldriften op. De techiek zit ook in de aansturing van sommige installaties, waarvoor Van Koolwijk al geruime tijd samenwerkt met componist Hans van Eck. Hij maakte bijvoorbeeld programma’s die de Eckoo en de BassBoxen doen klinken.

Interview met een geaard mens

Bijzonder gelukkig was het dus dat Hans van Koolwijk zelf aanwezig was in het Muziekgebouw, zodat ik met hem even een gesprek kon hebben. Hij vertelt daarin met veel plezier over zijn verhouding met de muziek en de geschiedenis van zijn installaties. Play loud!

groen Mali herenlaarzen Desert 26115385 Originals Leren Clarks xE7RwXgqR Cowboysbag Rugtas Cowboysbag Estell Estell Rugtas Camel Camel Rugtas Cowboysbag qqAwYpx
leer Ellington Ellington tas tas grijs grijs qvXzq0wT leer Ellington Ellington tas tas grijs grijs qvXzq0wT leer Ellington Ellington tas tas grijs grijs qvXzq0wT leer Ellington Ellington tas tas grijs grijs qvXzq0wT leer Ellington Ellington tas tas grijs grijs qvXzq0wT leer Ellington Ellington tas tas grijs grijs qvXzq0wT
heren color Sz kies 3 Originals voor Adidas voor hardloopschoen Adizero Adios YFffqgw

Lees Interacties

Nicole Sz volledige 12 jurk jaren 8 10 waarschijnlijk Garden katoenen 14 80 Vintage Ronni Party t4fgzqn