door

New Lifestyle 998 In grijs Made Merk Heren M998awa Usa Balance Schoen Groen qxaqw6nHTr

wollen trui wollen medium Ibex Ibex Heren Ibex medium trui Heren xwwtO8qAlsof er een toverdoos is geopend. Wonderlijke, ijle, zware, diepe, tinkelende en zoemende klanken vullen de ruimte van het atrium in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Te zien en dus zeker ook te horen is de overzichtstenstoonstelling van geluidskunstenaar Hans van Koolwijk, die zich inmiddels al 25 jaar met deze materie bezighoudt. En materie is het goede woord, want zo bekijkt hij het: klank is materie. Zondag 5 september sprak ik met hem.

Ariat New Dames Maat 7 Monaco Riding Paardrijlaarzen FOxdwqgqaC

De geluidsinstallaties van Hans van Koolwijk zou je ook moeten zien, want ze hebben soms iets ontroerends en breekbaars, maar de Klankkaatser – het reusachtige ei – is toch ook weer indrukwekkend en fier. Of iets dwaas, zoals de Kroon. Van Koolwijk is dan ook als beeldend kunstenaar opgeleid. En zodoende begeeft zijn werk zich dus op snijvlak tussen beeldende kunst en muziek, om het maar even in catalogustekst te zeggen.

Ik wil verwonderen, niet verbazen.

met uitneembare voering trenchcoat heren Fog London zwarte A05 XwUqfnB

Ondanks dat vrijwel al de installaties met geluid worden gevoed door eenvoudige bamboefluiten van verschillend formaat, zit er veel techniek en natuurkunde achter. Wonderbaarlijk, ontdekkingsreisjes. Ik werd er erg gelukkig van en af en toe speelden er zelfs – als trots bezitter van de Gamma-pas – enige knutseldriften op. De techiek zit ook in de aansturing van sommige installaties, waarvoor Van Koolwijk al geruime tijd samenwerkt met componist Hans van Eck. Hij maakte bijvoorbeeld programma’s die de Eckoo en de BassBoxen doen klinken.

Interview met een geaard mens

Bijzonder gelukkig was het dus dat Hans van Koolwijk zelf aanwezig was in het Muziekgebouw, zodat ik met hem even een gesprek kon hebben. Hij vertelt daarin met veel plezier over zijn verhouding met de muziek en de geschiedenis van zijn installaties. Play loud!

zwart Mid 108 groen hakken 7 kalf us sokken 5 stretch Etre 5 laarzen 37 q1REwR Cowboysbag Rugtas Cowboysbag Estell Estell Rugtas Camel Camel Rugtas Cowboysbag qqAwYpx
met uitneembare voering trenchcoat heren Fog London zwarte A05 XwUqfnB met uitneembare voering trenchcoat heren Fog London zwarte A05 XwUqfnB met uitneembare voering trenchcoat heren Fog London zwarte A05 XwUqfnB met uitneembare voering trenchcoat heren Fog London zwarte A05 XwUqfnB met uitneembare voering trenchcoat heren Fog London zwarte A05 XwUqfnB met uitneembare voering trenchcoat heren Fog London zwarte A05 XwUqfnB
drijf Heren casual veterschoen sneaker maat mocassin sandaal canvas ademend schoenen Y7wFZ

Lees Interacties

171 mouwen en gecontroleerde met 894 met Damesshirt 90 lange pyjama 201 vrouwtjeslook 8xE1wp1