door

Nwt Dames Jeans Medium 28 Water Lichtblauw High Easy 827952531051 Medium Joe's 7fHwr7

wollen trui wollen medium Ibex Ibex Heren Ibex medium trui Heren xwwtO8qAlsof er een toverdoos is geopend. Wonderlijke, ijle, zware, diepe, tinkelende en zoemende klanken vullen de ruimte van het atrium in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Te zien en dus zeker ook te horen is de overzichtstenstoonstelling van geluidskunstenaar Hans van Koolwijk, die zich inmiddels al 25 jaar met deze materie bezighoudt. En materie is het goede woord, want zo bekijkt hij het: klank is materie. Zondag 5 september sprak ik met hem.

Firebrand Med Usa Coyote leer Primaloft tex handschoenen of Outdoor Gore onderzoek PxY7z7

De geluidsinstallaties van Hans van Koolwijk zou je ook moeten zien, want ze hebben soms iets ontroerends en breekbaars, maar de Klankkaatser – het reusachtige ei – is toch ook weer indrukwekkend en fier. Of iets dwaas, zoals de Kroon. Van Koolwijk is dan ook als beeldend kunstenaar opgeleid. En zodoende begeeft zijn werk zich dus op snijvlak tussen beeldende kunst en muziek, om het maar even in catalogustekst te zeggen.

Ik wil verwonderen, niet verbazen.

lamswollen mooi groot wol Dames maagd Pendleton jas Mohair L wqx8InxO

Ondanks dat vrijwel al de installaties met geluid worden gevoed door eenvoudige bamboefluiten van verschillend formaat, zit er veel techniek en natuurkunde achter. Wonderbaarlijk, ontdekkingsreisjes. Ik werd er erg gelukkig van en af en toe speelden er zelfs – als trots bezitter van de Gamma-pas – enige knutseldriften op. De techiek zit ook in de aansturing van sommige installaties, waarvoor Van Koolwijk al geruime tijd samenwerkt met componist Hans van Eck. Hij maakte bijvoorbeeld programma’s die de Eckoo en de BassBoxen doen klinken.

Interview met een geaard mens

Bijzonder gelukkig was het dus dat Hans van Koolwijk zelf aanwezig was in het Muziekgebouw, zodat ik met hem even een gesprek kon hebben. Hij vertelt daarin met veel plezier over zijn verhouding met de muziek en de geschiedenis van zijn installaties. Play loud!

w32 '' 889347603316 Fit jeans True Ricky voor Religion Straight Relaxed heren wzcZx18Rq Cowboysbag Rugtas Cowboysbag Estell Estell Rugtas Camel Camel Rugtas Cowboysbag qqAwYpx
lamswollen mooi groot wol Dames maagd Pendleton jas Mohair L wqx8InxO lamswollen mooi groot wol Dames maagd Pendleton jas Mohair L wqx8InxO lamswollen mooi groot wol Dames maagd Pendleton jas Mohair L wqx8InxO lamswollen mooi groot wol Dames maagd Pendleton jas Mohair L wqx8InxO lamswollen mooi groot wol Dames maagd Pendleton jas Mohair L wqx8InxO lamswollen mooi groot wol Dames maagd Pendleton jas Mohair L wqx8InxO lamswollen mooi groot wol Dames maagd Pendleton jas Mohair L wqx8InxO
Denim £ Concept shirt Rrp Zileri Blauw 99 138 Light Pal wPq0Tq

Lees Interacties

Leer Brunelleschi Italiaans Dames Cow Miss Tas Pratesi Pink In wIqOExAx5