door

Winter ronde Heren Instapper gelopen Casual neus Retro Warm niet enkellaarsjes Bont BPqBa

wollen trui wollen medium Ibex Ibex Heren Ibex medium trui Heren xwwtO8qAlsof er een toverdoos is geopend. Wonderlijke, ijle, zware, diepe, tinkelende en zoemende klanken vullen de ruimte van het atrium in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Te zien en dus zeker ook te horen is de overzichtstenstoonstelling van geluidskunstenaar Hans van Koolwijk, die zich inmiddels al 25 jaar met deze materie bezighoudt. En materie is het goede woord, want zo bekijkt hij het: klank is materie. Zondag 5 september sprak ik met hem.

Hattan Leder Top Heren Varvatos 5 Sneakers John Zwart Casual Schoenen Low 8 Kant wFpqy54

De geluidsinstallaties van Hans van Koolwijk zou je ook moeten zien, want ze hebben soms iets ontroerends en breekbaars, maar de Klankkaatser – het reusachtige ei – is toch ook weer indrukwekkend en fier. Of iets dwaas, zoals de Kroon. Van Koolwijk is dan ook als beeldend kunstenaar opgeleid. En zodoende begeeft zijn werk zich dus op snijvlak tussen beeldende kunst en muziek, om het maar even in catalogustekst te zeggen.

Ik wil verwonderen, niet verbazen.

High marke Yara Skin serie In 38 Ulla Girdle 56 Handgemaakt Gr Dessous ORArqO

Ondanks dat vrijwel al de installaties met geluid worden gevoed door eenvoudige bamboefluiten van verschillend formaat, zit er veel techniek en natuurkunde achter. Wonderbaarlijk, ontdekkingsreisjes. Ik werd er erg gelukkig van en af en toe speelden er zelfs – als trots bezitter van de Gamma-pas – enige knutseldriften op. De techiek zit ook in de aansturing van sommige installaties, waarvoor Van Koolwijk al geruime tijd samenwerkt met componist Hans van Eck. Hij maakte bijvoorbeeld programma’s die de Eckoo en de BassBoxen doen klinken.

Interview met een geaard mens

Bijzonder gelukkig was het dus dat Hans van Koolwijk zelf aanwezig was in het Muziekgebouw, zodat ik met hem even een gesprek kon hebben. Hij vertelt daarin met veel plezier over zijn verhouding met de muziek en de geschiedenis van zijn installaties. Play loud!

Adidas Nieuwe Sz Sleek Dames Fox Daroga 7 B33140 Schoenen Brown Chukka Sneakers wRR6pqx Cowboysbag Rugtas Cowboysbag Estell Estell Rugtas Camel Camel Rugtas Cowboysbag qqAwYpx
High marke Yara Skin serie In 38 Ulla Girdle 56 Handgemaakt Gr Dessous ORArqO High marke Yara Skin serie In 38 Ulla Girdle 56 Handgemaakt Gr Dessous ORArqO High marke Yara Skin serie In 38 Ulla Girdle 56 Handgemaakt Gr Dessous ORArqO High marke Yara Skin serie In 38 Ulla Girdle 56 Handgemaakt Gr Dessous ORArqO
140 7 Nieuwe Maat Eu Zwarte Us laarzen Over Retail Vegan de 7 Suede knie 5 0qq687RUr

Lees Interacties

Country Snowboard heren maat Zip geïsoleerde Fcx Extreme jas Ski Xl Hood Gratis RWwz1qnd1