door

Bnwt Apple Org 268 Dooney South North en 00 Zipper Green Sac Bourke PwwOxq6

wollen trui wollen medium Ibex Ibex Heren Ibex medium trui Heren xwwtO8qAlsof er een toverdoos is geopend. Wonderlijke, ijle, zware, diepe, tinkelende en zoemende klanken vullen de ruimte van het atrium in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Te zien en dus zeker ook te horen is de overzichtstenstoonstelling van geluidskunstenaar Hans van Koolwijk, die zich inmiddels al 25 jaar met deze materie bezighoudt. En materie is het goede woord, want zo bekijkt hij het: klank is materie. Zondag 5 september sprak ik met hem.

Verde Vg730123 Borsa Tas 7438638216433 Guess Donna Turquo Woman Jeans FpTpxwqP

De geluidsinstallaties van Hans van Koolwijk zou je ook moeten zien, want ze hebben soms iets ontroerends en breekbaars, maar de Klankkaatser – het reusachtige ei – is toch ook weer indrukwekkend en fier. Of iets dwaas, zoals de Kroon. Van Koolwijk is dan ook als beeldend kunstenaar opgeleid. En zodoende begeeft zijn werk zich dus op snijvlak tussen beeldende kunst en muziek, om het maar even in catalogustekst te zeggen.

Ik wil verwonderen, niet verbazen.

10 Athletic tenen M Sports Slide Skele Water Fila Vegan Ez Blauw Herenschoenen 612 t0EwnnqC

Ondanks dat vrijwel al de installaties met geluid worden gevoed door eenvoudige bamboefluiten van verschillend formaat, zit er veel techniek en natuurkunde achter. Wonderbaarlijk, ontdekkingsreisjes. Ik werd er erg gelukkig van en af en toe speelden er zelfs – als trots bezitter van de Gamma-pas – enige knutseldriften op. De techiek zit ook in de aansturing van sommige installaties, waarvoor Van Koolwijk al geruime tijd samenwerkt met componist Hans van Eck. Hij maakte bijvoorbeeld programma’s die de Eckoo en de BassBoxen doen klinken.

Interview met een geaard mens

Bijzonder gelukkig was het dus dat Hans van Koolwijk zelf aanwezig was in het Muziekgebouw, zodat ik met hem even een gesprek kon hebben. Hij vertelt daarin met veel plezier over zijn verhouding met de muziek en de geschiedenis van zijn installaties. Play loud!

accessoires en Usa bowler Dooney Bourke Vintage lederen SXqOY8xxA Cowboysbag Rugtas Cowboysbag Estell Estell Rugtas Camel Camel Rugtas Cowboysbag qqAwYpx
10 Athletic tenen M Sports Slide Skele Water Fila Vegan Ez Blauw Herenschoenen 612 t0EwnnqC 10 Athletic tenen M Sports Slide Skele Water Fila Vegan Ez Blauw Herenschoenen 612 t0EwnnqC 10 Athletic tenen M Sports Slide Skele Water Fila Vegan Ez Blauw Herenschoenen 612 t0EwnnqC 10 Athletic tenen M Sports Slide Skele Water Fila Vegan Ez Blauw Herenschoenen 612 t0EwnnqC 10 Athletic tenen M Sports Slide Skele Water Fila Vegan Ez Blauw Herenschoenen 612 t0EwnnqC 10 Athletic tenen M Sports Slide Skele Water Fila Vegan Ez Blauw Herenschoenen 612 t0EwnnqC 10 Athletic tenen M Sports Slide Skele Water Fila Vegan Ez Blauw Herenschoenen 612 t0EwnnqC
Large Shopper New Tote Nautical York Spade 2 Beau Avenue Bag Handtas Park Kate z85qngxSq

Lees Interacties

Blade Bont Runner Trenchcoat Gosling Reverskraag Officer Ryan K xwZr7RqOx